BARALOGIE

We zouden niet uit Zuidoost komen als we onze eigen taal niet zouden spreken.

Met een woordenschat die we koesteren bepalen wij hoe we iets noemen. Daar komt de term Baralogie vandaan.

 

Het is de filosofie achter Baradice, Bartendaz, Barabooks en Bike Life. Baralogie is van toepassing op alles wat we doen. Hoe we moven, hoe we eten, trainen en leren.

Voor ons staat het 10de element van Hiphop centraal, dit is Health & Wellness.
Dit element staat voor volledige verbinding tussen mind, body and soul.

Vergis je niet, we hebben een lange weg afgelegd voor het vinden van de juiste tools. Bescheiden als we zijn, staan we open om meer te leren in deze game.

Knowledge is power.

Opgroeien in de buitenwijken van een stad betekent voor veel jongeren een gebrek aan eigen space.

Geen ruimte voelen om jezelf uit te drukken kan een ingrediënt zijn voor frustratie. Laat Hiphop daar nou juist over gaan.

Baradice brengt verlichting in trauma of conflict. In de vrijheid van beweging worden verkrampte spieren verlost. Hersenen worden aangezet tot nieuwe gedachtes. Ineens is er ruimte.

Op dit ‘speelveld’ bepalen wij zelf de regels.

This is our block.

Verbinding ontstaat zodra je erkent waar je vandaan komt, en bepaalt waar je naartoe wilt.

Dit hoeft niet eenmans. De Bartendaz community is daar om je op te vangen. Support waar nodig. Doelen worden bereikt niet ondanks trauma’s, maar juist met het overwinnen ervan

Als je dit begrijpt, snap je precies waar Baralogie voor staat. Los van wie je bent, waar je vandaan komt en hoe jouw leven is ingekleurd.

Pull up. Mind up.

Keep it moving.

Methodiek

Bartendaz-Methodiek

De basis oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van ons systeem. Voordat je los gaat met verschillende oefeningen, is het noodzakelijk om je jezelf eerst goed te leren kennen. Dit wordt gedaan via een nulmeting om te zien hoe sterk je fysiek en mentaal bent. Na deze introductiefase gaat het lichaam uit zichzelf om meer uitdagingen vragen. Dit zien we als het ontwaken van de ongelimiteerde potentie van een Bartendaz-deelnemer. Daarna manifesteert zich de style & flare, die de unieke kenmerken van de Bartendaz-oefeningen illustreert. Deze elementen komen in het volgende hoofdstuk aanbod.

> The Workout

BARTENDAZ-oefeningen bestaande uit 6 basiselementen. Dit wordt gezien als de normale sporthandelingen van BARTENDAZ. Maar net als bij elke andere prikkel, op een gegeven moment reageert je lichaam er niet meer op. Je lijf raakt gewend aan de routine van de BARTENDAZ-workout en je lichaam zal stagneren. Pas wanneer er nieuwe prikkels plaatsvinden, zal het lichaam zich weer verder aanpassen.

 

> The Excersice

Bij de transitie van workout naar exercise zullen deelnemers meer geprikkelt raken, zowel op mentaal als fysiek vlak. Dit wordt gedaan door middel van 6 style & flare-elementen. In theorie wordt de BARTENDAZ-workout zwaarder gemaakt, waarbij je gewichten in je handen kunt houden terwijl je de bewegingen uitvoert of een gewichtsvest aandoen. Op dit punt veranderd de workout naar excersice.

 

> Regiment

Een routine wat sporadisch wordt uitgevoerd door BARTENDAZ-deelnemers met discipline, stamina en style &flare. Het kan vergeleken worden met een fitheid APK-keuring. Eerst wordt de conditie van alle deelnemers geëvalueerd op het gebied van techniek en fitheid. Daarna wordt een selectie gemaakt van deelnemers die een goede beheersing laten zien. Deze geselecteerde deelnemers vormen de groep voor het regiment: de BARTENDAZ-zelftest.

> Tradities

Elke zondag wordt het BARTENDAZ-programma “Sunday Service” aangeboden, waar ervaren deelnemers zowel zichzelf als nieuwkomers serveren door middel van sport. Het “BARADICE” stangen park trekt op zondagen veel deelnemers aan, en bij slecht weer verplaatsen de activiteiten in de sportzaal “BARADISO” in de broedplaats Kazerne in Reigersbos.

 

> Spel

Door het dynamische energie van de deelnemers is een eigen estafette ontstaan, namelijk de Kings Island Estafette. Deze aanstekelijk prikkels in de vorm van spel, spreekt niet alleen de individuele dieelnemers aan, maar zet de hele groep in vuur en vlam. Deze aanpak is de motor achter teambuilding, specifiek ontwikkeld door en voor het team zelf. Het brengt een golf van positieve energie met zich mee en vormt een krachtige manier om negatieve patronen te doorbreken, terwijl het spel dienst doet als een energieke uitlaatklep.

Elementen

BARTENDAZ | 6 Basis elementen

1. Walk | Jump | Squats
2. Core
3. Push ups
4. Pull ups
5. Squats
6. Dip

BARTENDAZ | Flair-elementen

1. Walk | Jump | Shuttle & Run | Bardio
2. Core | Front lever
3. Push ups | Hand stand | Planch
4. Pull ups | Incredibles | muscle ups
5. Squats | Pistol squats
6. Dip | Planche | Handstand

Contact

Pull up en schrijf ons een bericht via onderstaand formulier of stuur een e-mail via info@baradice.nl