OUR STORY

De essentie van Hiphop zit in creatie. Van niets, naar iets.
Jarenlang gedownplayed tot muziek en kleding bewijst
Hiphop keer op keer haar kracht en omvang. De rijkdom binnen deze cultuur is diepgeworteld en allesomvattend. Ook in Amsterdam.

Zo is het 10de element van Hiphop Health & Wellness. Dit element staat voor volledige verbinding tussen mind, body and soul.

10e Element

Zo is het 10de element van Hiphop Health & Wellness. Dit element staat voor volledige verbinding tussen mind, body and soul. Het is de laatste toevoeging en gek genoeg, de pilaar waar alles op steunt.
Health & Wellness heeft Hiphop gered van geweld, mentale armoede en hebzucht. Het heeft Hiphop teruggebracht naar de essentie; het creëren van een beter leven en je daarin door niets of niemand te laten stoppen. De honger naar overwinning. Het belang van een scherpe geest en een sterk lijf.

DISCIPLINE

De balans die Health & Wellness biedt is essentieel. Kracht, originaliteit en gewaagdheid zijn nergens zonder kwetsbaarheid, zelfliefde en zorg. Het één bestaat simpelweg niet zonder het ander, of op zijn Amsterdam’s gezegd; zonder wrijving geen glans.

INFRASTUCTUUR

De jaren daarop waren in teken van ontwerp, ontwikkeling en realisatie. Hard work pays off. Inmiddels zijn er 7 parken geblessed met Baradice. Oprichter Brian heeft zijn seat at the table verdiend maar is nog niet verzadigd. Hij legt uit; “het doel zit niet in de aanleg van de parken. Wij streven naar het uitoefenen van het 10de element. Baradice is daarbij het middel, Bartendaz aka de mens aan de bar, daar doen we het voor.”

Rond 2004 ontdekte Brian Juan Pedro de New Yorkse Hannibal en zijn crew. Geen zware jongens in de gym, maar mannen met mobiliteit, discipline en pure spieren in de buitenlucht.

Een oproep van de founder luidde: “zoek een park in de buurt, verzamel je brothers en train elkaar”. Het gebrek aan stangen parken was als brandstof voor Brian.

Het idee om New York naar Amsterdam te halen ontstond en daarmee Brian’s roeping in Hiphop.

NEIGHBARHOOD

 

Onze no-nonsense inzet is voelbaar op straat. De buitenwijken komen tot leven. De community is hecht, de trainingen serieus. Dit is voor de homies. Jong en oud, maar vooral voor de toekomst.

Geven wat wij nooit hebben gehad. Van hangjongeren naar stangjongeren.

Alles voor de jeugd.

Contact

Pull up en schrijf ons een bericht via onderstaand formulier of stuur een e-mail via info@baradice.nl